Галя Топалова: "Автобусните фирми трябва да имат възможност да избират - касов апарат или билети"

galia-topalovaНационалното сдружение на автобусните превозвачи смята, че фирмите трябва да имат възможност да избират - дали да работят с билети, издадени от Министерство на финансите, или с касови апарати. Това каза пред Агенция "Фокус" зам.-председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Галя Топалова. 
Не можахме точно да разберем - каква е идеята за касовите апарати в автобусите - посочи тя. „Искат да сложат навсякъде касови апарати, дори и по автобусите, но това ще затрудни работата на всички фирми, тъй като всеки един автобус трябва да има касов апарат. Но не е само апаратът, трябва да има и счетоводители, касови книги, отчетност. Касовият апарат дали ще работи или няма да работи, може да се повреди. Изобщо - всичко е много относително и е абсолютно невъзможно - всички фирми да си сложат касови апарати”, обясни Топалова. 
По нейни думи идеята била на място, когато се качи всеки един пътник, да се издава касов бон. И в момента има някои фирми, които работят с касови апарати, а има и такива фирми, които работят с билети, които са одобрени от Министерство на финансите - каза Топалова. 
„Нека всяка фирма да преценява сама за себе си и да има и касови апарати и билети. Вече се обадиха от Варна, от Пловдивския регион, че са против това. Всички фирми са против това, и таксиметровите фирми са против това. Която фирма си показва оборота, си го показва, а който крие данъци, пак ще си ги крие и даже и още повече, при това положение”, допълни тя.

Вход за членове

НСАПБ е член на

ИПРУ

ipru 


КРИБ

КРИБ - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

banner

Партньори

cbs logo

tofedlogo

vivacom logo

 

Scania-Touring

banner