Представител на превозвачите: Не знам кой направи записа, но му благодаря. Истината стана ясна

nova

   „Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата на премиера", каза Магдалена Милтенова

   „Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”. Това заяви в ефира на „Събуди се” Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

   Превозвачите отново ще излязат на протест. Това ще се случи във вторник, поясни Милтенова. Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило.

   „Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е? Говореше се на различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

   По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.

   „Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.

   По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

   От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри. Още в петък в писмена позиция Министерският съвет уточни, че „вчерашната работна среща с представители на превозвачите не предполага да бъде записвана без знанието на участниците в нея”. А наличието на запис невеждало на мисълта, че е търсен конфликт.


Цялата статия може да видите ТУК:

(https://nova.bg/news/).

Вход за членове

НСАПБ е член на

ИПРУ

ipru 


КРИБ

КРИБ - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

banner

Партньори

cbs logo

tofedlogo

vivacom logo

 

Scania-Touring

banner